Blog
06.06.2010 21:44
Kefír nalijeme do plátna(utěrky),to svážeme do uzlíčku a zavěsíme aby mohla odkapat syrovátka.Necháme vyset 24-48h na chladném místě,podle toho jak chceme tvaroh tuhý.Nenechávejte to na přímém slunci.
—————
06.06.2010 21:40
Z hotového kefíru si můžeš velmi jednoduše vyrobit chutný a zdravý tvaroh. Stačí velmi pozvolna zahřát kefír na teplotu přibližně 35 - 40oC (pro měkký tvaroh), čím teplejší, tím bude tvaroh tvrdší, a potom kefír přecedit přes hustou tkaninu a nechat chvíli odkapat. Sebraný tvaroh pak můžeš použít...
—————
03.06.2010 09:50
Kefírová buchta:
3 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžičky sody.(toto je základ.Zbytek surovin si můžete přidat podle svého.)
Krém:
250g tvarohu(který jsme si udělaly s kefíru),hrnek moučkového cukr,1 pudink,1/2l mléka,cukr.
Uvaříme si...
—————
03.06.2010 09:19
Kefír nalijeme do skleněné nebo PET láhve,necháme v lednici stát a odlíváme syrovátku(vodu).Nezapomínejte aspoň jednou denně otevřít láhev,aby se uvolnilo CO2 které tam vzníka.Někdy se stane,že sirovátka je uprostřed nebo dole v láhvi,tak promíchá a necháme ustát.Záleží na každém jak hustý chce...
—————