Archiv článků

Buchta od p.Hurtíkové

25.06.2010 08:12
Váš základ a přidala jsem k tomu podle sebe: vanil.cukr, skořicový cukr, lžičku rozpustné kávy, hrst mletých ořechů a tak 1 - 2 polévkové lžíce kokosu, vejce a stejné množství mléka, jako oleje. Je to moc dobré.

—————

Sýr z tvarohu od p.Hurtíkové

25.06.2010 08:06
Já jsem si vzpomněla na sýr z tvarohu, jak ho dělávali moji rodiče a táta byl hospodský: Do tvarohu dali přiměřeně kmín a červenou papriku, zavázali keramický hrnek papírem, propíchali ho a nechali tak týden stát. Ten zápach zavolá snad i dříve. 

—————

Zakysaná smetana

06.06.2010 21:46
Když dáme houbičku do smetany,vznikne nám zakysaná smetana a tu můžeme použít do omáček a všude tam kde jsme zvyklí ji používat. 

—————

Výroba tvarohu 2

06.06.2010 21:44
Kefír nalijeme do plátna(utěrky),to svážeme do uzlíčku a zavěsíme aby mohla odkapat syrovátka.Necháme vyset 24-48h na chladném místě,podle toho jak chceme tvaroh tuhý.Nenechávejte to na přímém slunci. 

—————

Výroba domácího tvarohu 1

06.06.2010 21:40
Z hotového kefíru si můžeš velmi jednoduše vyrobit chutný a zdravý tvaroh. Stačí velmi pozvolna zahřát kefír na teplotu přibližně 35 - 40oC (pro měkký tvaroh), čím teplejší, tím bude tvaroh tvrdší, a potom kefír přecedit přes hustou tkaninu a nechat chvíli odkapat. Sebraný tvaroh pak můžeš použít...

—————

Vítejte na mém webu

03.06.2010 13:54
  Dnes byl spuštěn náš nový web o Tibetské houbě a Tibetských krystalech. Proč jsem spustila tento web a co přináší našim zákazníkům? Tady koupíte a zároveň dostanete veškeré rady a informace. Rad a nápadu není nikdy dost a svými zkušenostmi můžete pomoct jiným.Proč by jste se na tuto...

—————

Původ Tibetské houby - Blahodárné účinky - Příprava a léčebná kůra

03.06.2010 09:57
Kefírová kultura pochází z kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Podle staré kavkazské legendy daroval kefír pravoslavným kněžím Alláhův prorok Mohamed. Věřilo se, že pokud se tohoto pokladu zmocní nějaký cizinec, ztratí svoji moc a sílu. "Houba" byla tedy pečlivě střežena před...

—————

Kefírová buchta

03.06.2010 09:50
Kefírová buchta: 3 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžičky sody.(toto je základ.Zbytek surovin si můžete přidat podle svého.) Krém: 250g tvarohu(který jsme si udělaly s kefíru),hrnek moučkového cukr,1 pudink,1/2l mléka,cukr. Uvaříme si...

—————

Výroba jogurtu

03.06.2010 09:19
Kefír nalijeme do skleněné nebo PET láhve,necháme v lednici stát a odlíváme syrovátku(vodu).Nezapomínejte aspoň jednou denně otevřít láhev,aby se uvolnilo CO2 které tam vzníka.Někdy se stane,že sirovátka je uprostřed nebo dole v láhvi,tak promíchá a necháme ustát.Záleží na každém jak hustý chce...

—————


Anketa

Líbí se Vám mé stránky?

Jsou moc pěkné
90%
1 388

Jsou pěkné
10%
148

Celkový počet hlasů: 1536