Původ Tibetské houby - Blahodárné účinky - Příprava a léčebná kůra

03.06.2010 09:57

Kefírová kultura pochází z kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Podle staré kavkazské legendy daroval kefír pravoslavným kněžím Alláhův prorok Mohamed. Věřilo se, že pokud se tohoto pokladu zmocní nějaký cizinec, ztratí svoji moc a sílu. "Houba" byla tedy pečlivě střežena před cizinci a kefírová kultura byla předávána z generace na generaci jako součást kmenového bohatství.
Cizinci občas dostali hotový nápoj ochutnat, ale jeho původ a postup výroby se přísně střežil. V 19. století se o kefírovou kulturu začali zajímat ruští lékaři, a tím také došlo k prvnímu publikování knih na toto téma.
Obyvatelé Kavkazu používali kefír jako prostředek k uchování kozího, koňského nebo kravského mléka. Neměli ledničky a toto byl jediný způsob, jak uchránit mléko před znehodnocením. Mléko uchovávali spolu s kefírovými kulturami v kožených vacích a mimo jiné díky pozitivním účinkům kefírových kultur na lidský organismus se dožívali extrémně vysokého věku.
Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku alergické.

Blahodárné účinky:
Tibetská houba obsahuje následující uzdravující síly:
-reguluje obranné látky organismu
-uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
-uzdravuje slinivku, játra a slezinu
-uzdravuje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
-uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
-houba vyvíjí antibiotika a hojí záněty organizmu
-reguluje tlak krve
-zadržuje metastázy a brzdí jejich vývoj
-zabraňuje rychlému stárnutí
-zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem.

Příprava a léčebná kůra:
Jedna polévková lžíce Tibetské houby se přelije asi 1/4 litrem nesvařeného mléka (postačující množství pro jednu osobu). Po 24 hodinách důkladně a opatrně zamícháme dřevenou nebo plastovou lžící. Pak scedíme přes plastový cedník. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme zpět do vypláchnuté sklenice. Opět přelijeme nesvařeným mlékem. Ve sklenici přikryté mulem, gázou nebo papírovým ubrouskem necháme odstát 24 hodin, při pokojové teplotě. Můžeme dát i do ledníce v uzavřené sklenici,kde se její proces spomalí i na 3 dny.Záleží jak ho chceme hustý.Musíme ale občas sklenicí protřepat a uvolnit co2 které se tam tvoří.Tento kefír je hustější,ale i chuťově jiný.Každý to má rád jinak.Třeba vyzkoušet.To provádíme po dobu 20 dnů.Záleží na každém,zda chce přerušít nebo né.Ani vypití většího množství neublíží.Je možné,že ze začátku budete mít zácpo nebo průjem,ale to je tím že kefír ve vašem těle uklízí.Je to jen otázka času než si tělo zvykne na očistu.
Mléko pijeme každý večer před spaním. Po vypití už nic nejíme. Nevynecháme žádný den. Po 20 dnech učiníme desetidenní přestávku. Dbejte na to, aby houba byla vždy zalita mlékem, jinak zčerná a ztrácí po 25 dnech zdravotní účinky. Během desetidenní přestávky je třeba houbu čistit a zalévat čerstvým mlékem. Houba se nesmí dostat do styku s kovem. Zdravá houba se po 17 dnech zdvojnásobí. Prosím, nevyhazujte rozmnoženou část houby, protože je to opravdu vzácná houba.
Houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou).

—————

Zpět


Anketa

Líbí se Vám mé stránky?

Jsou moc pěkné
90%
1 388

Jsou pěkné
10%
148

Celkový počet hlasů: 1536