Původ Tibetských krystalů - Blahodárné účinky - Příprava a léčebná kůra

25.06.2010 15:24

Krystaly Tibi jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené fíky či švestky, meruňky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citron. Nápoje, které se stejně jako Tibi krystaly vyrábějí kvasným procesem, obsahují velmi vzácné látky, které se v běžných potravinách téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí.

Řasy(krystaly) se pěstují velice dlouho a není znám jejich původ. Ví se jen, že byly dovezeny z Kavkazu a jsou příbuzné s chrchlíky Tibetské houby a pěstují se v Číně a dnes už vlastně po celém světě.

Vodní kefír z Tibi krystalů je nápoj třetího tisíciletí - první zmínky najdeme už i v bibli. Tak neuvěřitelně dlouho nám trvalo, než jsme vědecky přišli na tuto pravdu, že Tibi krystaly dělají zázraky, které medicína prostě neumí. Vyčistí naše těla zanesená toxickými látkami, dá jim větší odolnost (imunitu) a ještě doplní stále chybějící bioenergii (vitalitu), což se dnes považuje téměř za zázrak.

Blahodárné účinky:

Tibi krystaly se v lékařství mohou užívat pro mnoho účelů. Tibi krystaly mohou léčit a zlepšit průběh těchto potíží a onemocnění:

- nervová onemocnění a deprese
- žaludeční obtíže
- problémy se žlučníkem, slinivkou
- astma, katary průdušek
- sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
- léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky
- nemoci jater
- ledvinové potíže
- chudokrevnost
- krevní potíže
- nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
- nemoci ženských orgánů
- zcela regeneruje imunitní systém
- zpomaluje proces stárnutí
- infarkty
- snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
- žloutenková dieta
- vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
- obnovuje rovnováhu střev
- léčí záněty v těle i na těle

Příprava a léčebná kůra:

Pro přípravu nápoje z Tibi krystalů budeme potřebovat následující suroviny:

- 3 l láhev
- cedník [nekovový]
- 9 čajových lžiček (1/2 menšího hrnku) krystalků vodního kefíru
- 2 přirozeně sušené švestky/meruňky nebo 2 lžíce hrozinek nebo nějaké směsi
- 1 citron
- 6 - 9 lžic cukru [bílý nebo žlutý surový cukr] (opět moje poznámečka: dáváme třtinový nebo poloviční    množství medu - děti tvrdí, že to chutná jako vinea)
- pitná voda
- 1 lžíce jedné z následujicich surovin (může být a nemusí): celého kmínu, anýzu, semene fenyklu nebo listy - - čerstvé máty [volitelné přísady, vytváří hezkou chuť a pomáhají zažívání] - k tomu jedna moje poznámka -    všechny zrníčka se velmi špatně vybírají!!
Do 3 litrové láhve od okurek dáme odstát 2,5 litu vody (nebo ji převaříme). Jestliže použijete sklenici s hermetickým uzávěrem, naplňte ji jen do 2/3 - toto je velmi důležité, protože CO2 plyny přirozeně produkované během procesu fermentace vytvoří v uzavřené sklenici vysoký tlak který by mohl sklenici roztrhnout. Dáme do ní 7-9 lžic krystalového cukru - ten rozpustíme. Dáme do ní 1/2 -1 hrnek krystalů TIBI a sušené ovoce - nesířené 20 rozinek a nebo 3-4 švestky nebo meruňky (pokud je ovoce sířené přelejeme ho vroucí vodou - spaříme a pořádně propláchneme - to pak má ale nálev mírně štiplavou vůni. Nedáváme fíky kvůli zrníčkům - těžko by se nám vybíraly z nádoby! Můžeme přidat i citron na půlky - chemicky ošetřený je třeba oloupat. Eventuálně můžete jednoduše přidat rozpůlený citron (před použitím citronu s kůrou se přesvedčte zda plody nebyly voskované nebo ošetřeny chemikáliemi proti škůdcům nebo fungicidy)! Zaděláme pevným víkem či igelitovým sáčkem s gumičkou a necháme pracovat. Sušené ovoce měníme 1x týdně! Je nutné je do nálevu dát - krystaly se jimi živí a bez nich by vyhladověly! Pokud jsme dali citrón tak ho druhý den do nálevu vymačkáme!

Krystaly propláchneme a vložíme zas do 2,5 litru vody, s cukrem a sušeným ovocem. Nikdy nedáváme do chlorované neustáté vody - krystaly bychom tím zabili! Pokud chceme mít nápoj perlivý slijeme ho a dáme v PET láhvi do ledničky - neplníme ji však po okraj - mohla by explodovat! Můžeme experimentovat tak, že nakládáme krystaly do čajů. Pro ty, kdo nechtějí pít nálev samotný, se doporučuje zředit ho ananasovým džusem - v tom se kefír zcela ztratí. Během užívání se nám krystaly namnoží a můžeme je tedy poslat dál do světa - buď sušené (vydrží půl roku bez péče, ale je nutné je nejprve oživit a nálev z nich se nedá hned pít) a nebo v nálevu.

Stejný postup se opakuje pro přípravu dalších dávek.

Spotřeba pro jednoho člověka je 1,5 litru na den,výrobní kvasná doba je 48 hodin (proto ty tři litry jako základ).Hotový nápoj je velmi chutný, jako citronový džus, chuť si volíme sami množstvím cukru a přidáním sušeného ovoce. Chlazený je výborný a nízká teplota značně prodlužuje jeho životnost. Chuť je jen jeden aspekt, avšak vynikajících léčivých účinků je mnoho. Ten kdo užívá tento nápoj preventivně se léčit nemusí.

—————

Zpět


Anketa

Líbí se Vám mé stránky?

Jsou moc pěkné
90%
1 388

Jsou pěkné
10%
148

Celkový počet hlasů: 1536