Kniha návštěv

Datum: 30.07.2010

Vložil: Admin

Titulek: Re: x

Moc děkuji panu X za hodnocení stránek.Moc to pro mně znamená :-))

Odpovědět

—————

Datum: 11.07.2010

Vložil: m1rk0

Titulek: oprava nazvov :)

Mala oprava odborných názvov . Tibetská huba = kombucha je to huba ktorá sa dáva do čaju . Potom sú tibetské riasi a tie mate na tejto stránke čí sa jedna do mlieka čí do vodi. Veď vám to hovoriť nemusím že to je len modifikácia. A jedno a to iste :)-

Odpovědět

—————

Datum: 11.07.2010

Vložil: Admin

Titulek: Re: oprava nazvov :)

Dobrý den,
Tak to jste si sehnal(a) špatné informace a nebo se tomu říká u Vás jinak,protože TIBETSKÁ HOUBA a KOMBUCHA není totéž.
Něco o KOMBUCHOVÉ KULTUŘE :
V mnohých pramenech se můžeme dočíst, že je kombuchová kultura houba, není tomu ale tak. Jedná se o symbiózu několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces (hlavně tzv. Schizosaccharomyces) a octových bakterií (hlavně Bacterium xylinum a Bacterium gluconicum). Každá kultura má trochu jiné složení, které se mění s podmínkami, v jakých je pěstována. Kolonii jako takovou tvoří celulóza vytvořená octovými bakteriemi. Na pohled vypadá kolonie kombuchy jako šedo-hnědá, rosolovitá placka. Čerstvá má světlou barvu, čím starší je, tím více tmavne. Životnost kultury je maximálně šest měsíců. Při výrobě nápoje dochází k rozmnožování v kultuře obsažených mikroorganismů. Nová kultura se vytváří na povrchu čajového nálevu a vypadá jako tenký (asi 3 mm po 8 dnech) povlak.

Odpovědět

—————

Datum: 25.06.2010

Vložil: Františka Hurtíková

Titulek: Buchta

Já jsem si vzpomněla na sýr z tvarohu, jak ho dělávali moji rodiče a táta
byl hospodský: Do tvarohu dali přiměřeně kmín a červenou papriku, zavázali
keramický hrnek papírem, propíchali ho a nechali tak týden stát. Ten zápach
zavolá snad i dříve. Dnešní buchta na plach z kefíru, je báječná, škoda, že
Vám nemohu dát ochutnat. Váš základ a přidala jsem k tomu podle sebe
vanil.cukr, skořicový cukr, lžičku rozpustné kávy, hrst mletých ořechů a tak
1 - 2 polévkové lžíce kokosu, vejce a stejné množství mléka, jako oleje. Je
to moc dobré. Budu zkoušet ten tvaroh. Taky Vám pošlu časem nějaké recepty. U nás už poprchává. Já
jsem od Kolína z Ovčár, to je tam, kde je ta automobilka a je mi 64 let. Je
to strašné pomyšlení, ale tak rychle to utíká. Mějte se hezky FH

Odpovědět

—————

Datum: 25.06.2010

Vložil: Admin

Titulek: Re: Buchta

Dobrý den p. Hurtíková,
Moc mě těší,že jste spokojená a s vaším svolením přidám vaše recepty k ostatním.Už se moc těším na další a jdu vyzkošet ty vaše.
Pěkny de přeji Admin

Odpovědět

—————

Datum: 05.06.2010

Vložil: Vlasta

Titulek: recenze

Dobrý den,
vyzkoušela jsem kefírovou buchtu a byla opravdu velice dobrá.

Odpovědět

—————

Datum: 05.06.2010

Vložil: Admin

Titulek: Re: recenze

Jsem velice ráda,že jste vyzkoušela můj recet.
Pěkný slunečný den přeji Admin

Odpovědět

—————





Anketa

Líbí se Vám mé stránky?

Jsou moc pěkné
90%
1 388

Jsou pěkné
10%
148

Celkový počet hlasů: 1536


Dobrý den. V poslední době se hodně stává , že email na který čekáte nepříjde nebo spadne do SPAMŮ. Prosím o kontrolu Váší emailové schránky. A pokud i tam není napište . Já vždy odepisuji , ať se jedná o cokoliv. Děkuji Admin

V této rubrice nejsou žádné články.