Pylový kefír

25.06.2010 20:40

Květový pyl je známý bohatým obsahem živin včetně enzymů a velmi kvalitního proteinu. Kvůli vnější struktuře buněčných stěn každé pylové buňky, je pyl velmi obtížné strávit a mnoho živin je tak nepřístupných pro normální lidské trávení. Toto omezení můžeme obejít použitím kvasného procesu který by měl pomoci alespoň částečnému zhroucení mnoha z těchto normálně neproniknutelných buněčných stěn z včelího pylu uvolňující obsah v každé vnitřní-buňce aby mohl být dále stráven a absorbován..

Přidáme nejméně 1 lžíci včelích pylových zrníček ke každým 2 hrnkům z vody nebo nálevům zmíněným výše, pak necháme kvasit s kefírovou kulturou po 2 až 3 dny. 

—————

Zpět


Anketa

Líbí se Vám mé stránky?

Jsou moc pěkné
90%
1 388

Jsou pěkné
10%
148

Celkový počet hlasů: 1536